October 23, 2008

fransk film, någon?

Om det är någon som är kunnig när det gäller fransk film så behöver jag hjälp, nu! Jag har letat förgäves efter en film som jag verkligen inte kan komma ihåg namnet på.

Filmen visades på SVT2 för 4-5 år sen under sommaren då de visade riktigt bra filmer varje onsdagskväll/natt. Den handlar om två syskon (tror jag) som blir kära i varandra, ett par år går och en av dem rymmer och de tappar bort varandra eller något liknande. Man får följa varje person för sig, i deras jakt på att hitta tillbaka till varandra igen. En av dem bosätter sig i en stuga vid en sjö, och vid denna tidpunkt har de lyckats hitta varandra genom brevväxling, men senare tappas allt bort igen. Filmen slutar med att båda två dör precis innan de är påväg att stöta på varandra igen efter mer än 20 år. För att vara mer detaljerad så visade det sig att en av dem redan var död sen ett par år tillbaka, om jag förstod allt rätt.

Jag kommer inte ihåg namnen på karaktärerna, men av någon anledning dyker namnet Simone upp i huvudet på mig när jag går igenom filmen i huvudet. Det är också troligt att jag har fel på vissa punkter i handlingen, jag kan även ha fel i att filmen är fransk, den skulle nog lika gärna kunna vara italiensk.

Om det är någon som känner igen det här eller har några andra tips om var jag kan leta efter filmen så får ni mer än gärna skriva till mig. IMDB är värdelöst när det gäller att leta efter filmer som man inte vet namnet på. Hursomhelst, jag skulle bli oerhört glad om jag lyckades hitta filmen igen!

4 comments :

 1. Les enfants terribles? Fast nej, det passar inte riktigt med handlingen.

  Är det den där killen blir överkörd av en buss i slutet? Såg inte vi den tillsammans? Jag känner igen det iallafall.

  ReplyDelete
 2. kollade upp les enfants terribles, och det är nog inte den, den verkar vara från 50-talet, och jag tror inte att den jag letar efter är så gammal. skulle gissa på sent 80-tal eller tidigt 90-tal. ja, jag tror att han blir påkörd av en buss eller en lastbil, fast jag är inte säker. jag har för mig att jag såg den själv, men det är väl inte omöjligt att vi sett någon annan liknande film?

  ReplyDelete
 3. De älskande vid polcirkeln (Los Amantes del Círculo Polar) heter den! Och den är spansk. Och hur fin som helst! :)

  ReplyDelete
 4. åh, tack tack tack så hemskt mycket! jag har sett titeln flera gånger både igår och idag då mitt letande varit som mest febrilt, men av någon anledning har jag inte känt igen sammanhanget och hoppat över den, vilket var väldigt dumt :)

  men där ser man hur fel man kan ha, den var ju varken fransk eller innehöll en karaktär som hette simone, haha :)

  tusen tack!

  ReplyDelete