October 1, 2008

01:19

Det var kaos på vägarna i Halmstad idag. Det tog minst en halvtimme att ta sig igenom stan, och på nästan varje gata var det vägarbeten av alla dess slag. Och inte nog med det, galna bilister som blir arga för ingenting, gör omkörningar när det kommer mötande bilar fem meter längre fram, en lastbil körde in i en personbil, alla byter filer till höger och vänster och jag vet inte allt. Självklart hamnar vi mitt i rusningstrafiken precis när klockan hunnit bli tio över fyra, och jag, som dessutom kan ta det lugnt i passagerarsätet, grips av panik med jämna mellanrum och skriker på alla idioter som inte kan köra normalt. Det är ett bra sätt att släppa ut dolda aggressioner som gömmer sig under ytan.

Jag köpte iallafall en fin tekopp med tillhörande fat för tjugo kronor. Det tycker jag var fint. Hemfärden var fin den likaså, det kom praktiskt taget ett skyfall, solen stod på och det var tjock dimma längs fälten. Och när himlen vid ett tillfälle dessutom fylldes med fåglar var det enda jag kunde tänka på att jag hade lämnat kameran hemma. Jag lutade huvudet mot rutan, försökte se ut genom de stora regndropparna, och var helt uppslukad. Jag har nog aldrig varit så fascinerad av ett vädertillstånd förut.

Det är en ny månad. Oktober. Året är på väg att ta slut, och det känns som att det inte ens har börjat än.

2 comments :

  1. så synd att det inte blev någon bild för din beskrivning fick mig verkligen att måla vackra bilder i huvudet.

    ReplyDelete
  2. jag önskar verkligen också att jag hade haft kameran med mig, jag tror aldrig att jag har sett något så fint i hela mitt liv. vädermässigt då alltså.

    ReplyDelete