March 18, 2010

en del av mitt matintag under de senaste sju dagarna, eller något




Jag brukar ofta fota mat när jag känner mig inspirationslös. Inte för att det hjälper inspirationen att hitta tillbaka, men jag tycker alltid att det är underhållande för stunden. Här är lite pastasallad, hamburgerbröd (hade inga sesamfrön, så det blev vallmo istället) och hallonpaj med digestive-botten.

I usually shoot pictures of food when I feel uninspired in other areas. Here's some pasta sallad, hamburger buns (I had no sesame seeds at home so I made them with poppy seeds instead) and raspberry pie with a crust made of crackers.

12 comments :

  1. åå, hallonpaj får mig att tänka på sommar och inte tonvis med äcklig, hemsk och kall snö.. vill ha vårvibbar snart...

    ReplyDelete
  2. kan bara hålla med! tur att snön har börjat försvinna nu (iallafall här), står knappt ut längre.

    ReplyDelete
  3. could you PLEASE write down the recipe for the raspberry pie?! It looks SO delicous. Yumm!

    ReplyDelete
  4. it seems march is a bad month for the both of us. i've been feeling uninspired and unmotivated aswell.
    but other than that, your pasta salad looks delicious! :)

    ReplyDelete
  5. Jag tycker också om att fota mat! Det är liksom inte någon hobby-grej att fota mat men när jag väl lagar/bakar så tycker jag det är kul att kunna "dokumentera" vad jag fick för mig att koka ihop. Kanske för att jag ganska nyligen fått för mig att tycka om det där med att laga mat. Skydde det som pesten förut. Och jag lagade hallonpaj häromdagen också!

    ReplyDelete
  6. asta: sure, give me a minute to figure out how to write it in english :)

    hannah: I guess it is easy feeling uninspired when the weather is constantly cold and grey like it's been for a while now (at least here) :/

    misha: jag har också insett (under de senaste åren) hur kul det faktiskt är att laga mat, innan dess ville jag helst ha allt serverat utan att behöva göra något. haha :)

    ReplyDelete
  7. asta: here's the recipe! I'm not sure about what measurements to write in, but I hope you get it :)


    crust:
    about 200 grams crackers (graham or some other whole-wheat)
    100 grams melted butter
    1 tablespoon of sugar

    inside:
    250 grams raspberries (or you can use blueberries, apples, rhubarb etc.)
    1 tablespoon of sugar

    top layer:
    100 grams butter
    2 dl flour
    2 tablespoons of sugar


    Crush the crackers into crumbs, melt the butter, add sugar and mix together. Press out the crumbs tightly in the bottom of a dish, and bake it in the middle of the oven for about 7-10 minutes at 200 degrees (celsius).

    Make the topping while letting the crust cool off. Cut the butter into pieces, add flour, sugar and mix together until it's slightly crumbled.

    Pour the raspberries and sugar over the crust, and add the crumbled flour dough on top. Bake it at 200 degrees (celsius) for 15-20 minutes.

    Serve with vanilla ice cream/sauce, whipcream or anything you like :)

    ReplyDelete
  8. sounds really delicious and I will try it!

    have a nice week-end! kisses from Portugal!

    ReplyDelete
  9. Du verkar jätteduktig på att laga mat! Allt ser supergott ut...

    ReplyDelete
  10. I love the look of the pasta salad. And the rest of the food as well. Do you think you'd be able to write the recipe for the past salad, I'd love to try it.

    ReplyDelete
  11. silent words: it really is, I hope you like it if you try it out :)

    sofia: jag antar att man blir bättre med tiden :) tack!

    imeña: sure, here's what you need:

    cooked pasta
    onion (I used red onion in this one, but you can use whichever kind you like)
    cucumber
    lettuce
    olive oil
    vinegar (white wine)
    salt & black pepper

    rinse the cooked pasta in cold water, dice the vegetables and mix everything with a little olive oil & vinegar + salt & pepper. leave it in the fridge for a while, tastes better when it's really cold :)

    I usually have corn, red peppers and some garlic in it as well, but I didn't have any of that at home when I made this.

    ReplyDelete