August 10, 2009

bok!

Jag har gjort en egen bok! I fredags var den klar på tryckeriet och imorse hittade jag paketet med böckerna nedtryckt i vår alltför lilla brevlåda (grinig brevbärare?), bara någon timme efter att jag hade fått ett mail om leveransbekräftelse (effektiv brevbärare?).

Hursomhelst, jag har fyra exemplar och två av dem är till mig och L. Så jag har två stycken över, och om någon är intresserad av att köpa ett ex så skicka iväg ett mail till mig på thehymnforthecigarettes@gmail.com

Boken är 17 x 17cm, har 80 sidor och innehåller 76 foton (både analoga och digitala).
En förhandstitt av de första 15 sidorna kan ses här.
Boken kostar 250kr (med frakt inräknat).

(I've made a book! If you live outside Sweden and want to buy a copy, you can do it here, where you also can view a preview of the first 15 pages. The book is 17 x 17 cm, have 80 pages and contains 76 photographs.)

20 comments :

 1. Den ser helt fantastisk ut. Så fantastisk att tankar på att köpa ett ex finns. Får ta en funderare på saken...

  ReplyDelete
 2. Jag har följt dig sedan bilddagbokstiden och det är så roligt att se din fotografiska utveckling. Du har verkligen utvecklats till en riktigt bra fotograf och dina bilder är ständigt inspirerande. Det var bara det jag ville säga. Jag hoppas att du fortsätter förvåna med dina bilder, för de är verkligen helt fantastiska.

  ReplyDelete
 3. oh, congrats!! :D I love your work... i'll probably by the book :D eheheh

  Take care *

  ReplyDelete
 4. Kul att se dina bilder i bokfrom, de fungerar bättre så egentligen, i bloggform kan det bli lite enformigt, men i bok så flyter det ihop finare!
  Är inte 250 väldigt billigt? Hur mycket kostade det för dig att beställa?

  ReplyDelete
 5. Åh! Skulle så hemskt gärna vilja ha ett ex, men har man knappt råd att köpa en chokladkaka så ... :(.

  ReplyDelete
 6. Ah great photo, great blog, uh oh so inspiring,  btw, my blog hastosaday.blogspot.com

  ReplyDelete
 7. det kliar i mina fingrar efter att få bläddra i fina boksidor med dina bilder på. Dina fina fotografier!

  ReplyDelete
 8. åh, det ser hur fint ut som helst. hade jag haft några slantar över hade jag gärna lagt beslag på en av de fyra kopiorna.
  du är himla duktig, annette

  ReplyDelete
 9. carl: tack! det är jättekul att se sina bilder i tryck på det här sättet. om du bestämmer dig för att du vill ha ett ex så finns jag bara ett kort mail borta :)

  emilia: tack så jättemycket!

  teresa: thank you! let me know what you think of it if you buy a copy :)

  ulicam: det håller jag verkligen med om, när man lägger upp bilder dagvis på det här sättet är det lätt hänt att man periodvis fastnar i mönster. det kostade mig ca 180kr per bok, och det är ju ett helt fantastiskt pris jämfört med vad man oftast får betala för att göra böcker hos "fotoföretag" i sverige.

  tuss: det finns säkerligen fler möjligheter att köpa senare när du kanske har lite fler slantar, det är bara att säga till :)

  bagus: thanks!

  agnes: hihi, tack!

  jennifer: som jag skrev en liten bit här ovanför så finns det säkerligen fler chanser att köpa senare :) tack, fina du!

  ReplyDelete
 10. kostade det bara ca 180 kr per bok? vad blev det med frakt och hela det köret då? gillade verkligen den lilla preview man fick se!

  ReplyDelete
 11. unni: frakten är inräknad i de 180 kronorna, och de fyra kopiorna jag köpte kostade runt 700kr sammanlagt, så det var helt okej :) tack!

  ReplyDelete
 12. Grattis till boken! Den ser jättefin ut! Visst blir jag sugen på att kika på den i verkligheten...
  Vad inspirerad jag blir. Har fotat mycket under ett par års tid när jag bott i Brasilien och det vore kul att ha bilderna samlade så här.
  Har du gjort designen själv? Är du nöjd med kvaliten på papper och tryck? Priset är ju verkligen överkomligt.
  Ha det bra!
  Ninni

  ReplyDelete
 13. ninni: tack! det är jättekul att se sina egna bilder i tryck på det här sättet, så det är verkligen något att fundera på om du vill samla ihop bilder på något sätt :)

  det fanns färdiga layouter att välja mellan och jag valde det enklaste med tomma sidor där jag fyllde ut med bilder så som jag ville (heltäckande kvadrater och horisontella med en vit kant nederst på sidan). jag är jättenöjd med papperskvaliteten och då valde jag lite tjockare och dyrare papper, även tryck och färgåtergivning är helt okej. vet inte hur stor skillnad det är jämfört med billigare papper dock! och ja, det är verkligen ett överkomligt pris måste jag tillägga :)

  ReplyDelete
 14. Vart beställde du boken? :)

  ReplyDelete
 15. how do you like the quality of the blurb book? is printing okay, or are colors off and such?

  ReplyDelete
 16. magida: everything is great, both printing and colours are fantastic :) I did choose the more expensive paper though, not sure what difference it makes!

  ReplyDelete