January 27, 2009

en trasig polaroidEn fin Polaroid SLR 680 landade i min brevlåda idag. Tyvärr visade det sig att den var trasig. Den verkar inte kunna ta några bilder, utan skjuter bara ut filmen direkt och alla bilder blir svarta (utöver en ljusläcka till höger som syns på bilden nedan). Slutaren ser ut att fungera så jag har ingen som helst aning om vad felet kan vara. Om någon har någon idé får ni gärna dela med er.

27 comments :

 1. Oh nej stackare :( från ebay eller? får en likadan när som helst nu! köpte den från tyska ebay förra veckan. tyska ebay är btw en guldgruva när det gäller att fynda polaroidkameror! tyvärr har jag ingen aning om vad felet kan vara. fråga på flickr, i någon polaroidgrupp!

  ReplyDelete
 2. Olof: jag köpte den på tradera för 400kr, så det var inte så kul när vi upptäckte att det var något fel på den :/ fick precis ett mail från säljaren, och han påstår att det ska finnas ett batteri inuti kameran som man kan byta, och då menar han inte filmkassetten. han verkar dock inte ha så stor koll, han visste inte att batteri sitter i filmkassetten. jag har googlat och haft mig ett bra tag nu, och jag kan inte hitta något som säger att det finns ett batteri inuti kameran, och i en original-manual står det tillochmed att kamerans alla funktioner drivs med batteriet i filmkassetten och att man aldrig behöver bry sig om att köpa några andra batterier.

  men ja, jag får fråga i någon grupp på flickr. och så får jag hålla koll på tyska ebay i framtiden, det har jag aldrig tänkt på, så tack för tipset :)

  ReplyDelete
 3. jag var med och bjöd på den på tradera! haha ;D åh jobbigt. ja det är ju som som sagt inget batteri i kameran förutom filmen :(

  ebay är grejen. och tyska ebay är ännu mer grejen. fick min för 350 kr inkl frakt!! :D

  ReplyDelete
 4. Olof: haha, okej :D

  jag fick ett mail från säljaren för någon timme sen igen, och jag får skicka tillbaka den till honom och får alla pengar tillbaka, så det är ju bra. men han envisas fortfarande med att han tänker byta sitt mystiska batteri och sälja kameran igen, haha. får hoppas att han upptäcker att batterierna sitter i filmkassetten och ingen annanstans, vore ju tråkigt om fler råkar ut för kameran. så om den kommer upp på tradera igen ska du inte köpa den ;)

  350kr inkl frakt är ju underbart! måste börja hänga på tyska ebay genast :)

  ReplyDelete
 5. hejsan! jag köpte en polaroidkamera igår. Jag tror att den heter "impulse". och filmen man behöver heter 600 PLUS. vet du vart man får tag i sån film för bäst pris? tack på förhand :)

  ReplyDelete
 6. hejsan! jag köpte en polaroidkamera igår. Jag tror att den heter "impulse". och filmen man behöver heter 600 PLUS. vet du vart man får tag i sån film för bäst pris? tack på förhand :)

  ReplyDelete
 7. mikaela: det brukar bli billigast att köpa film på ebay (helst ebay.co.uk, köper du från ebay.com kan du råka ut för dyra tullavgifter, och det är aldrig kul). filmen behöver förresten inte heta 600 PLUS, det räcker att den bara heter 600 :)

  ReplyDelete
 8. En bild av dig finns med i det här inlägget: http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2009/01/guestblogger-lacolor-wheel.html

  ReplyDelete
 9. sofia: ja, personen skrev det till mig på flickr :)

  ReplyDelete
 10. SX-70 <3 pretty much the sexiest camera ever.

  ReplyDelete
 11. Hittade hit efter länktips från Silverfisken. Har varit här ett tag nu och tittat, förundrats, inspirerats.

  Riktigt fina foto hela tiden - men bildserien från den 7 december; Underbar.

  ReplyDelete
 12. Hej jag har en fråga. Vad gör du nu vid sidan av fotandet, har följt dina bilder länge och har om inte uppfattat något fel förstått att du efter gymn tagit sabbatår och utvecklats inom fotandet? jobbar du eller hur får du pengar att "leva"? Är lite nyfiken då du har utvecklats enormt efter gymn med fotandet. :)

  ReplyDelete
 13. nina: tack så hemskt mycket!

  karin: att jag tog ett sabbatsår efter gymnasiet får man nog säga stämmer ganska bra :) men jag är fortfarande arbetslös och söker jobb då och då, men har inte haft någon tur med det direkt. pengar har rullat in tack vare födelsedag och jul, samt lite småjobb under vissa tillfällen, dock var det ganska längesen sist. men jag får pengarna att räcka ganska bra ändå tycker jag :) så ja, man får väl säga att jag mest koncentrerar mig på fotandet, och det är ju inte helt fel, annars hade jag kanske suttit fast i mina gamla mönster :)

  ReplyDelete
 14. Det är klart:) tycker du har kommit väldigt långt och beundrar dig för det. men "fastnar" man inte i sabbatsåren eller har det funkat bra ändå med fotandet åt sidan? tänker du fortsätta såhär tills du söker in på något fotouniversitet?

  ReplyDelete
 15. mattias: tack! dock är det min pojkvän som ska ha cred för den övre bilden :)

  karin: om du med "fastnar" menar att man vänjer sig vid att vara ledig alldeles för mycket så stämmer det. ibland tänker jag att jag verkligen inte vill börja jobba, för att "det är ju så skönt att vara ledig" osv. fast jag tycker att det har fungerat ganska bra för det mesta, jag är ju som sagt inte helt sysslolös :) just nu är min plan att skaffa ett jobb och flytta till en egen lägenhet, sen får jag se när någon vidareutbildning inom foto blir av :)

  ReplyDelete
 16. På tal om polaroidfynd, kolla vad jag just lade vantarna på:

  http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=83220137#pic

  för 165 kronor plus 60 kronor frakt. och nästan oanvänd. snacka om fint!

  ReplyDelete
 17. david: det var inte dåligt! annars brukar ju liknande kameror gå för omkring 400-500kr :D

  ReplyDelete
 18. fick nyss tag på en Polaroid 635cl. Men den verkar inte vilja funka. Det satt två stycken bilder i den. Men när man fotar så skjuter den bara ut bilden och filmen förblir brunaktig som den var innan. Tänkte om du visste vad felet kunde vara, du som har en del liknande kameror. :) Vet ifs inte hur gammal den filmen är. Så kan ju bero på att just filmen är väldigt gammal.

  ReplyDelete
 19. christian: om bilden var brunaktig från början och inte ändrades en stund efter att den kom ut ur kameran så låter det som att filmen redan har blivit exponerad. då kan det nog vara problemet, och det är ju lätt åtgärdat :) jag vet inte riktigt vad felet kan vara annars, något invärtes som har låst sig, slutaren eller något sånt. men sätt i en helt ny filmkassett och testa, men då får du nog vara beredd på att du kanske får offra tio bilder om nu kameran inte skulle fungera då heller :/

  ReplyDelete
 20. Hejhopp! Jag igen. Håller på för fullt med att leta efter film till kameran. Vet du några ställen som har? Vill helst inte beställa ifrån e-bay. Egentligen bara för att jag inte har någon kunskap om hur det fungerar...
  Men jag har fått tag på ett dubbelpack (20bilder) för 400:- inkl frakt. Vet att det är dyrt, men vet inte exakt hur mycket det brukar kosta. Ifall det är värt de? Du kanske har några tips? :)

  ReplyDelete
 21. christian: jag tycker att det är lättast (och billigast) att köpa från ebay.co.uk. om du har ett kreditkort är det bara att skaffa ett paypal-konto och sen går allt väldigt smidigt. du kan betala direkt efter att du har köpt/vunnit en auktion och behöver inte vänta på något särskilt mail från säljaren. självklart är sånt här ganska läskigt om man är ovan, men efter att man har gjort det ett par gånger är det absolut inga problem, betalningen tar bara någon minut och det är hur enkelt som helst :)

  400kr för ett dubbelpack inkl frakt är inte helt orimligt, så om du inte vill köpa från ebay så tycker jag att du ska köra på det. de gånger jag har köpt från ebay har jag fått betala mellan 300-350kr för ett dubbelpack (inkl frakt), så det är ju inte någon jättestor skillnad precis :) utöver ebay så vet jag inget ställe som har normala priser, det skulle nog vara tradera isåfall, men det finns sällan film uppe och om det finns så brukar det bli ganska dyrt för det mesta.

  ReplyDelete
 22. Hej!1

  Jag har användt mig av ett program som gör fejkade Polaroid bilder på datorn, Ganska kul med ljudet från kameran som hörs när man "framkallar" en bild

  http://www.poladroid.net/

  ReplyDelete
 23. mange: jag har aldrig gillat poladroid faktiskt, effekten blir inte snygg någonstans, och sen är ju fejk inte så värst charmigt heller.. :) det är iallafall kul att de försökt, men de kunde gjort det bättre!

  ReplyDelete
 24. go to this website h9h48y9r36 replica ysl replica bags turkey replica prada nylon bags gucci replica handbags k7u72e6h09 replica bags ru replica bags pakistan hermes replica handbags w8p63a3n18 replica bags ebay

  ReplyDelete