December 10, 2008

josefina and lightleaks


9 comments :

 1. jag gillar verkligen dina bilder, de berör mig väldigt mycket! älskar färgerna. får man fråga vilken kamera du använder och hur du får bilderna så stora på din blogg?

  ReplyDelete
 2. Elina: tack! bilderna i detta inlägget är tagna med en holga 120sf, annars använder jag en canon eos 350d eller nikon d70 till digitalt, och en canon eos 3000n till analogt. har även en polaroid 636 och ett par andra småkameror.

  bredden på inläggen här är 600 pixlar, och jag laddar upp bilder i samma storlek/bredd antingen på flickr eller tinypic, och sen länkar jag hit dem med en < img src > kod (fast utan mellanrummen då) :)

  ReplyDelete
 3. Det ser lite ut som att någon försöker sätta djävulshorn på henne. Med ljusläckorna och dess placeringar i förhållande till hennes huvud menar jag :)

  ReplyDelete
 4. martin: det har du nästan rätt i, haha. iallafall på den översta :)

  ReplyDelete
 5. Hej!
  Jag har nyss fått en Holga 120sf i födelsedagspresent och vet ingen annan än dig som har en! Jag undrar bara lite om film och framkallning. Var köper man 120 mm film? Var kan man framkalla? Tack på förhand, ÄLSKAR dina bilder!

  ReplyDelete
 6. Antonia: 120-film kan du köpa på många ställen på nätet, till exempel cyberphoto.se eller scandinavianphoto.com. finns även på tradera lite då och då, och om man inte har något emot utgången film brukar det vara ett bra alternativ. ebay har dessutom alltid tillgängligt, men frakten kan bli ganska dyr om man köper många rullar.

  när det gäller framkallning kan du gå in till fotoaffärer och fråga om de framkallar den typen av film hos sig. de jag framkallar hos tar 45kr per rulle, vilket jag tycker är helt okej, och de framkallar dessutom filmen på plats. sen finns det affärer som måste skicka iväg filmen för att de inte kan göra det själva, och då blir det oftast dyrare, runt 80kr per rulle skulle jag gissa på. annars kan du säkert skicka in rullar till crimson (ww.crimson.se) och få ett bra pris :)

  tack så mycket!

  ReplyDelete
 7. (det ska såklart vara tre 'w' i www.crimson.se, missade visst en) :)

  ReplyDelete
 8. En till fråga bara, scannar du in dina bilder till datorn, eller hur gör du? jag har en scanner, men inte speciellt bra. :]

  ReplyDelete
 9. ja, jag scannar in negativen :) för att kunna scanna mellanformatsnegativ behöver du en scanner med ljuskälla i locket. de kan vara ganska dyra, iallafall i nyskick, begagnat kan du få en för runt 700-1000kr.

  om du vill ha papperskopior när du framkallar negativen (om du inte kan scanna negativ) kan det bli ganska dyrt, när jag frågat efter priser har det kostat ungefär 12kr per bild, vilket är 120kr per rulle. egentligen är det inte jättedyrt, men om man har en låg inkomst eller ingen inkomst alls är det inte så kul.

  ReplyDelete