August 14, 2008

02:37

Pengabrist är aldrig kul. Mitt konto är snart tomt, men jag kan ändå inte sluta handla. På sistone har jag köpt skivor, en hel del filmer, kläder (under den senaste tiden har jag blivit lite besatt av gula klänningar..) och jag vet inte allt. Jag vill kunna ha råd med att framkalla ett par rullar tagna med holgan, köpa så mycket polaroid-film jag bara kan medans man fortfarande har chansen och just nu hade jag verkligen inte tackat nej till en 52-kronors (eller var det 62?) kycklingbaguette på Ulles. Vad hände förresten med dem egentligen? Flyttade de eller gick de under jorden helt? Isåfall är det jävligt synd. Godare baguetter har jag aldrig ätit iallafall. Men hursomhelst, pengabrist är aldrig kul, speciellt inte när det finns så mycket man borde införskaffa.

Imorgon förväntar jag mig att det landar trevliga paket i brevlådan. På fredag också för den delen. Och så ska jag baka mockarutor.Alla bilder jag tagit idag har blivit katastrofalt dåliga så att jag skulle skämmas om jag visade dem för någon, så jag lägger upp en gammal bild tagen med min holga i december förra året istället. Bara för att jag gillar den så mycket. Och just nu har jag 177 meddelanden på flickr att ta mig igenom. Fast det får vänta tills imorgon, klockan är redan för mycket, och allt jag vill göra är att gråta tills jag somnar.

5 comments :

 1. jag antar att anledningen till att du har så många nya meddelanden på flickr är att du är en extremt duktig fotograf. sen tar man en dröse skitbilder emellanåt, så är det bara.
  lycka till med kakorna :)

  ReplyDelete
 2. hey.. even though i can't understnd ur blog, but i just would like to say welcome to the world of blogging....

  liyana....

  ReplyDelete
 3. jennifer > eller så har det med att göra att jag inte har rensat på flera veckor. men tack så mycket :*

  liyana > thank you! :)

  ReplyDelete
 4. hej!
  hur fungerar holgan egentligen? hur framkallar man bilderna? och vad är det som är så speciellt med den? :)
  och någon dag vill jag bli lika duktig som du
  för duktig är du

  ReplyDelete
 5. anonym > en holga är en helmanuell "leksakskamera" där man vrider fram filmen själv efter varje bild man tagit. men den fungerar väl i princip som vilken analog kamera som helst :) man behöver 120-film till en holga, och för att framkalla lämnar man bara in rullarna hos någon fotobutik som kan framkalla 120-film.

  jag antar att ett par egenskaper en holga har är att det ofta förekommer "ljusläckor" och vinjettering :)

  ReplyDelete