June 29, 2010

vulture15 comments :

 1. Både läskigt och vackert på samma gång.
  Jag gillar lampan i bilderna, den hjälper att skapa en speciell atmosfär

  ReplyDelete
 2. tack fredrik! har verkligen börjat gilla dessa retrolampor på senaste tiden, av någon anledning. de gör sig väldigt bra på bild hursomhelst :)

  ReplyDelete
 3. I am drawn to vultures of all kinds, especially crows. People are often frightened of them but I find them untterly beautiful & fascinating. Anyway, I really love this set. The patterns in the dress, wallpaper, rug, fur & feather. The light. The relationship between the living & the dead. There is something magical in the way you interact with your surroundings. I always feel like I come away having experienced a familiar, yet otherwordly place.

  ReplyDelete
 4. bianca: I agree, crows are quite beautiful. thank you so much! I was so excited to get this roll developed, but I was truly disappointed when I got it back. out of 36 frames there was probably two that I 'kind of' liked, and the rest of the film was just.. well, ruined in mushy-ness. but it makes me really happy that you like this!

  ReplyDelete
 5. Love the lamp!

  XOXO,

  http://outfitidentifier.com/

  ReplyDelete
 6. this is so original. so different from other pictures I saw!! really really very well done!

  ReplyDelete
 7. Love your pictures, they are breathtaking...
  i am following you, if you don't min.

  ReplyDelete
 8. Fantastiska bilder som vanligt!

  Jag är nybörjare när det kommer till polaroid, så jag tänkte att du kanske kan hjälpa mig med en sak. Jag har budat på en 600 film som är utgången -89 men som ska ha förvarats kallt. Är det dumt, alltså tror du är det stor chans att den inte är fungerande?
  Tack på förhand!

  ReplyDelete
 9. I love this so! I cant really put my finger on why I do. But that's the beauty of it, right?

  ReplyDelete
 10. anonymous: hehe, I love the lamp too :)

  second wind: thanks a lot!

  antoinette: thank you, and I don't mind at all :)

  julia: tack! och ledsen för sent svar. det finns nog en ganska stor risk att filmen inte fungerar. du kanske kan få ut något, men jag kan tänka mig att 'delar' av bilderna inte kommer komma med. förra sommaren använde jag en kassett som gick ut -99, och filmen var väldigt orange, och vissa delar saknades iom att filmen troligtivs var en aning uttorkad. du kan se två i det här inlägget, och här finns en annan. det skadar nog inte att testa iallafall, men jag skulle nog inte rekommendera att lägga för mycket pengar på det.

  valentine: thank you so much! and yes, I guess it is :)

  ReplyDelete
 11. det känns väldigt mycket som att jag frågat detta innan, men: har du alltid likadan film till dina zenit-b-rullar? kan kanske tänka mig att det är utgången film, men bilderna har så fruktansvärt fina toner och kontraster! eller vad använder du överhuvud taget oftast för film till din zenit-b?

  ReplyDelete
 12. och ja, just det! en fråga till: vad för scanner använder du dig av?

  ReplyDelete
 13. sofia: jag använder lite vadsomhelst, men oftast så blir det fuji superia (iso 200, 400 eller 800). kodak gold är en favorit också! och ja, filmen är för det mesta utgången, men det spelar ingen direkt roll, förutom den här rullen som blev lite väl grynig på sina ställen. min scanner är en epson perfection 3200. gammal modell, men den fungerar alldeles fantastiskt :)

  ReplyDelete