May 10, 2010

a tiny blue car


PS: I've decided to only write this blog in english from now on! You are still welcome to leave comments in swedish though.

12 comments :

 1. There's a certain wash in some of your photos which make them seem more ethereal. It's almost as if something is smeared over the lens. Am I on to something? What do you do?

  ReplyDelete
 2. Älskar dina foton! Men en liten fråga bara, hur mycket pengar lägger du ner på framkallning och sånt egentligen? De perioder jag fotat analogt har det blivit så vansinnigt dyrt att det liksom inte blivit värt det...
  kram

  ReplyDelete
 3. Miniatures are fun to shoot, aren't they? Annette, I really love this shot. The tones are fantastic!

  I agree with The Photodiarist about the wash.

  ReplyDelete
 4. photodiarist: in this case it's probably because of the film. polaroids usually have that "smeared colour"-look (especially this tz artistic film) :)

  moa: tack så mycket! jag lägger ganska mycket pengar på framkallning, skulle nog säga att det är min största utgift. det brukar ligga på omkring 300kr i månaden, ibland mer och ibland mindre, beroende på hur många rullar jag fotat upp och var jag framkallar dem. mellanformat skickar jag för det mesta till crimson.se, och då är det 65kr/rullen + moms och frakt, vilket blir dyrt i längden. men jag tycker nog att det är värt det :) 135-film framkallar jag för 50kr/rullen hos en lokal affär. jag och leo delar på kostnaden ibland, så det gör ju det hela lite mer lönsamt, om man kan se det på det sättet.

  ReplyDelete
 5. bianca: they really are! this morning I was trying to find some tiny porcelain deers I had when I was younger and I was so excited to shoot them, but I couldn't find them. so I took this car instead. thank you!

  ReplyDelete
 6. åh, jag har två små rådjur som jag har tänkt fota länge men det har liksom aldrig blivit av, jag borde göra det, såg Christopher Smiths video "Gently Gently" och blev inspirerad att göra något med miniatyrer själv. och så din miniatyrbil nu, denna dagen har definitivt miniatyrtema.

  jag beundrar dig för att du bloggar så kontinuerligt, jag gav upp min förra blogg ganska snabbt och visste liksom inte vad jag skulle visa, skriva var gränsen för för personlig gick osv. men jag älskar din blogg och tittar in varje dag, du fick mig att starta en egen. det är ju alltid så himla fint att gå tillbaka och se vad man har gjort för dagbok är jag kass på att skriva tyvärr. du inspirerar verkligen mig.

  oj förlåt att detta blev lite långt. :)

  ReplyDelete
 7. finaly i'll be able to understand everything!
  thank you annette!

  ReplyDelete
 8. Jag har nyligen upptäckt din blogg och det är att jag är
  en engelsk högtalare. Det kommer att göra språket sak lättare för
  Vi som är talare av engelska. Ibland när ordet
  sak gör en annan sak, svårt när språket är i
  Svenska. Fast jag tror att svenska är ett fint språk
  så långt norrut, min häst ler säkert om att du kommer
  skriva på engelska för dina läsare utanför dörren till
  Skandinavien.

  Jag uppskattar ert arbete och blekhet av er både i
  kallt ljus.

  (Förhoppningsvis Google översätter detta med viss mening och inte en
  limpa!)

  ReplyDelete
 9. michela: rådjur är så fina, måste verkligen hitta mina porslinsminiatyrer. har ofta stött på foton med miniatyrdjur och alltid tyckt att det är så fint. det blir ju lite som ett udda stilleben, och speciellt i kombination med polaroid får det en särskild känsla som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

  att skriva dagbok har jag alltid varit kass på också. jag har nog haft ett par böcker genom åren, men det blir alltid så att man slutar mitt i och glömmer bort att skriva. jag är glad att jag lyckas fortsätta med bloggen som jag gör, för som sagt så är det fint att kunna gå tillbaka och se vad man haft för sig. och så värst många ord behövs inte heller, när bilderna talar för sig själv (åtminstone för mig) :) och jag tycker väldigt mycket om din nya blogg också, som jag upptäckte för bara ett par dagar sen faktiskt. tack så jättemycket! och det här blev ganska långt också, och en aning virrigt känner jag. skyller på att klockan är mycket och att jag är trött :)

  kate: no problem! :)

  ReplyDelete
 10. jason: haha, google translate didn't do the best job with that, but I think understood most of it either way :) thank you so much, and I'm glad the english is appreciated!

  ReplyDelete
 11. Dina bilder är helt underbara!

  ReplyDelete
 12. tack så hemskt mycket natasha!

  ReplyDelete