July 21, 2009

daydream nation


25 comments :

 1. älskar verkligen färgerna. och andra bilden är finast!

  ReplyDelete
 2. den andra bilden ovanifrån får mig att tänka på snövit när hon precis ätit av det förgiftade äpplet! jätte fina bilder :)

  ReplyDelete
 3. är det du eller en vän på bilderna? så himla vacker. och å, bilderna. så vackra. allting smälter samman riktigt bra. blicken!

  ReplyDelete
 4. Det är alltid lika underbart att se dina bilder, det är som att kliva in i en speciell stämning. jätte fin serie gillar speciellt bild 2,4, och 5 .

  ReplyDelete
 5. Vad vackert med så dova men samtidigt klara färger.

  ReplyDelete
 6. i love the contrast of the red dress and the green background (:

  ReplyDelete
 7. I love-love-love the second photo! :)

  ReplyDelete
 8. jennifer: det är jag på bilderna! tack :)

  hayley & le mak: thank you!

  och tack så jättemycket alla andra :)

  ReplyDelete
 9. Åh Snövit. Det känns så Snövit.

  ReplyDelete
 10. duktig duktig japp japp japp! Jätte vackert.

  ReplyDelete
 11. himla vackert som alltid.
  igår på ikea köpte jag äntligen en ram stor nog att bära upp ditt fotografi. idag blir det till att spika & ha sig :)

  ReplyDelete
 12. Jättefina bilder!

  När du fotar med din Holga, vad rekommenderar du för film? Den enda jag har hittat är Fujicolor Reala ISO 100. Har du några andra tips när man fotar med Holga?

  ReplyDelete
 13. lust att avslöja hur du fått en sån fin design på din blogg? :)

  ReplyDelete
 14. tack x4!

  antonia: min favoritfilm är kodak portra, främst vivid colors som jag alltid använt. neutral colors är förmodligen trevligt också, jag gissar på att färgerna blir lite dovare med den filmen bara. annars har jag nog inga direkta tips när det gäller holga-fotografering. nästan det mesta blir snyggt känns det som :)

  anonym: det är inget märkvärdigt precis, jag har tagit bort de flesta linjer och detaljer som finns i standardmallen från början så att allt är helt vitt och tomt, samt breddat hela layouten så att bilderna kan vara större än 400px. vet inte riktigt vad mer jag kan säga, men om du undrar något mer specifikt är det bara att fråga :)

  ReplyDelete
 15. haha, du får ursäkta om jag är jobbig...

  meeeeeeen, var får man tag i sådan film?

  ReplyDelete
 16. antonia: scandinavianphoto.se, cyberphoto.se och så lär ebay ha en hel del skulle jag tro :)

  ReplyDelete
 17. Ja, en till sak som jag undrar över är vilken mall du gått efter för att få ett bra avstånd på allting. Har kollat igenom de olika mallar som finns, en är jättestretchig ut i kanterna och en som är för mycket i mitten och allt blir för litet. Men det kanske du ändrat själv? :)

  ReplyDelete
 18. anonym: jag utgick från "minima" eller vad den nu heter, och breddade hela layouten själv i html-mallen. så himla mycket bättre att försöka fixa till det själv än att leta efter en perfekt mall, för det finns förmodligen inte :)

  ReplyDelete
 19. har du möjlighet att förklara lite kort och enkelt exakt var man fixar bredden då i html-mallen? :)

  ReplyDelete
 20. anonym: gå in i mallen, scrolla ner till #header-wrapper, ändra width till ungefär 1000px eller hur bred du nu vill ha din layout. scrolla ner en bit till, till #outer-wrapper och ändra width till samma värde som i header-wrapper. gå sen ner ett stycke till #main-wrapper, som kontrollerar bredden på själva inläggen, och ändra width till vad du vill (jag har 650px). sen är det klart! du kan även ändra bredden på din sidebar om du vill, och det gör du under #sidebar-wrapper. det är lite svårt att förklara utan att kunna visa, men du får prova dig fram tills det blir som du vill :)

  ReplyDelete
 21. Jag älskar verkligen dina bilder.

  ReplyDelete
 22. magda: kul att du gillar dem, tack så mycket!

  ReplyDelete
 23. beautiful set.. il ike it :P

  ReplyDelete