March 25, 2009

01:08

Idag har jag knåpat ihop en liten portfolio (eller blogfolio får man kanske kalla det). Eftersom jag inte har någon egen domän ligger portfolion på blogspot, dock i horisontell form till skillnad från de flesta bloggar som är vertikala. I firefox ser layouten bra ut, men jag vet inte hur det ser ut i andra webbläsare, så om något ser konstigt ut eller om allt är felplacerat beror det troligtvis på att allt är anpassat för firefox. I vissa delar av portfolion finns det mycket vit yta efter bilderna, detta för att layouten har en fast bredd så att många bilder får plats, och eftersom vissa delar har färre bilder än andra blir det tomma ytor. Men de fyller jag nog upp så småningom. Klicka på bilden nedan för att komma till sidan.

English version: Today I made myself a new portfolio (or blogfolio), and since I don't have a domain of my own I've used blogspot to publish it, though it is a horizontal version compared to the usual vertical blogspot-blogs. The layout looks good in firefox but I don't know how it looks in other browsers. Some parts of the portfolio has empty white spaces after the photos, this because the layout has a permanent width to fit many photographs, and each section doesn't have an equal number of photographs. But I'm sure I will fill the space up eventually. Click on the image (print screen) below to view the portfolio.

21 comments :

 1. Snyggt.

  Om du vill se ur layouten ter sig i andra läsare är sidan browsershots.org bra. Den gör det åt dig.

  ReplyDelete
 2. It's lovely! Congrats. :)

  ReplyDelete
 3. erik: tack, det ska jag testa!

  le mak: thank you :)

  ReplyDelete
 4. (En annan Erik)
  Du borde ta bort Navbaren! :)

  ReplyDelete
 5. erik2: det hade jag gärna gjort, men då måste man göra layouten i ett program och ladda upp via ftp, och jag har varken program eller ftp-server så jag trixade bara med html-mallen för "bloggen" :) det vore dock trevligt om det fanns något annat sätt att ta bort navbaren på.

  ReplyDelete
 6. Jag blir sällan så oerhört rörd av att se vissa bilder, men det var verkligen vad jag blev när jag kollade igenom din portfolio! Helt fantastiskt.

  ReplyDelete
 7. Nä, men den kan man ta bort genom att redigera html-mallen! Jag följde denna lilla guide när jag tog bort min navbar: http://blogger-templates.blogspot.com/2005/01/remove-navbar.html

  ReplyDelete
 8. sofia: tack så jättemycket!

  erik: åh, tack! ska genast fixa till det. trodde inte att det gick på något annat sätt, har letat hur mycket som helst efter något sånt :)

  ReplyDelete
 9. I really liked it! In the beginning i wanted to make it horizontal too, but didn't know how to do it *dumbass*

  Now i'm kinda used to mine

  ReplyDelete
 10. you're photography is fascinating. honestly, i couldn't keep my eyes off of it. lovely, lovely work.

  ReplyDelete
 11. vincent: thank you :) at first I didn't know how to make it horizontal either, but after a few hours and a lot of html-studying I finally got it right. I didn't think I would succeed at first, so I was very happy when I was finished :)

  gabrielle: thank you so much!

  ReplyDelete
 12. oerhört fin blogg! jag undrar, har länge försökt. HUR fixar man så det blir horisontell? är oerhört tacksam för svar.

  ReplyDelete
 13. therese: tack! det är knappt att jag själv kommer ihåg hur man gjorde, tog mig flera timmar att få det rätt. men när du pillar i html-mallen så måste "float: left;" finnas med i body-paragrafen, och i #main-wrapper måste du skriva "float: right;", annars hamnar menyn under själva inläggen.

  bloggen måste ha en fast bredd också, så i #outer-wrapper ändrar du "width" till så långt som du vill ha det, samma sak i #main-wrapper (annars blir inläggen lika smala som vanligt). jag har 7600px i #outer-wrapper och 7280px i #main-wrapper.

  jag upptäckte dock att det inte funkar så värst bra med både text och bild i inläggen, blir bäst med bara bilder. finns säkert något man kan göra för att fixa till det, men jag vet inte riktigt vad.

  hursomhelst, det här blev en aning flummigt, men om du vill ha mer hjälp så kan du alltid maila mig (adressen står till höger i bloggen) :)

  ReplyDelete
 14. Tack så mkt!:) har fått till en bra mall, det jag dock inte förstår är hur inläggen ska hamna horisontellt? mina blit nämligen som vanligt, under varandra!

  ReplyDelete
 15. therese: vad bra :) det har jag ingen koll på, jag har bara ett långt inlägg per "sida" (eftersom jag ville att det skulle vara mer som en hemsida än en blogg). det borde finnas något man kan göra för att inläggen ska hamna brevid varandra istället för under. tog en liten titt i min mall nu men jag vet inte vad man skulle kunna ändra, man får nog snarare lägga till något.

  du kan gå in på www.thehorizontalway.com och ladda ned deras mall som finns längst bort under "about this project", det kanske finns något där som kan hjälpa.

  ta även en titt här:

  http://www.blogcrowds.com/forum/viewtopic.php?t=545

  finns en del där någon skriver en html-kod som börjar med ".single", kan kanske ha något med inläggen att göra!

  ReplyDelete
 16. Jag undrar också lite smått, finns det något sätt att få bilderna brevid varandra i blogspot?

  du är oerhört duktig!:) älskar din blogg.

  ReplyDelete
 17. lisa p: om du har breda inlägg så ska det funka att ha bilderna brevid varandra, se bara till att ha ett mellanslag mellan varje bild och tryck inte enter någon gång :) vet visserligen inte hur det funkar om du laddar upp bilderna genom blogger när du skriver ett inlägg, men om du laddar upp dem någon annanstans först (photobucket, tinypic, etc) och skriver in själva länken till bilden i en < img src="bildlänken här" /> (utan mellanslagen dock) så borde det funka utan problem.

  tack så mycket :)

  ReplyDelete
 18. hur gör man ett mellanslag utan enter undrar jag då, eller är jag trög? haha. fattar inte riktigt. laddar upp mina bilder i photobucktet men när jag lägger in dem i "inläggsrutan" funkar det inte?

  ReplyDelete
 19. anonym: efter bildlänken gör du ett mellanslag, det har inget att göra med att trycka på enter.

  exempel:

  < img src="bildlänk"/> < img src="bildlänk"/>

  jag kan inte skriva html-koderna ordentligt eftersom det inte funkar när man skriver kommentarer, men mellan < och img ska det inte vara ett mellanslag, så skriv ihop det. funkar det inte när du gör så heller så vet jag inte vad som är fel. antingen är dina bilder för breda för inlägget eller så är koden felskriven.

  vet inte om det här hjälpte dig ett dugg, om inte så får du gärna maila mig, det är lättare att förklara i ett mail än här där man inte kan skriva koderna ordentligt.

  ReplyDelete
 20. Sjuuukt snygg portfolio.

  ReplyDelete
 21. martin: tack så jättemycket :)

  ReplyDelete