August 27, 2008

15:29

Satt precis och tittade igenom en tjejs bilder på flickr som jag gillar väldigt mycket. Av någon anledning har det aldrig slagit mig att titta på hennes äldre bilder förut, så jag bläddrade bakåt, sida efter sida tills det tog slut. Under tiden kom jag underfund med att jag kände igen bilderna, och lite senare kom jag på från var (vem) också. Denna person (inte tjejen på flickr), inga namn nämnda, har tagit ungefär tio i princip identiska bilder. Det är faktiskt inte speciellt imponerande, och även lite patetiskt. Det är stor skillnad på att bli inspirerad av någons foton (och göra det till sitt eget), och att göra exakta kopior av det som redan gjorts. Kunde inte låta bli att skratta när jag insåg att personen faktiskt inte är så värst bra och kreativ som man skulle kunna tro.

Med detta sagt så måste jag väl även säga att jag själv, förr i tiden, har tagit ett par bilder som vissa säkert skulle kalla plagiat (jag skulle dock inte kalla det så själv, men det handlar om olika individers värderingar och åsikter). Det är inget jag skulle få för mig att göra nuförtiden, men jag står för att det har hänt. Det är bara skrattretande att se att vissa människor sysslar med sånt här i en så hög grad istället för att försöka köra sin egen grej.

4 comments :

 1. sånt är så sjukt tråkigt. jag förstår precis vad du menar, det är både provocerande men mest tragiskt och skrattretande.

  du är grym i alla fall, det hoppas jag du vet!

  ReplyDelete
 2. verkligen.

  tack så mycket, och du är jävligt grym du också!

  ReplyDelete
 3. förstår vad du menar, jag hade en sån tjej på bilddagboken förut. när jag hade lagt upp en bild la hon några dagar senare upp en exakt likadan. att folk inte kan använda sig av sin egen kreativitet... man kan bli inspirerad av andra, men att kopiera, nej där går gränsen.

  ReplyDelete
 4. sånt är otroligt frustrerande, minst sagt när det gäller ens egna bilder. jag hoppas att hon slutat med det nu.

  ReplyDelete