August 4, 2008

02:02

Jag planerade att sova för ett bra tag sedan. Istället har jag tittat igenom hela skiva två av Sex and the City säsong 2, och tillochmed börjat om från början igen bara för att ha något i bakgrunden.
Bilddagboken börjar växa ifrån mig, och jag behöver något annat känns det som. Såhär blev det, jag skapade en blogg som vilken annan fjant som helst. Jag tänker inte sitta här och låtsas som att jag kan skriva intressanta texter, för det kan jag inte. Det blir mest bilder.

Jag påbörjade en städning av min kamerahylla idag. Tröttnade efter ca 10 minuter och lagade mat istället.Nu väntar en tom säng och The Radio Dept. på vinyl. Jag önskar att jag var hos Leo och åt pizza.

6 comments :

 1. Vilken stylish blogg du skaffat dig! I'll stay tuned.

  ReplyDelete
 2. jag har lite frågor om holgakameran. blir det alltid sådär svart i kanterna på bilderna? (jag tycker det är skitsnyggt!) är kameran/filmen dyr och kan man lämna in bilderna på framkallning i en vanlig fotobutik?

  jag tycker att bilderna blir helt udnerbara med holga (i alla fall de jag sett bl.a lite från dig) och jag funderar på att skaffa mig en. tacksam för svar!

  ReplyDelete
 3. unni > för det mesta blir det svart i kanterna, holgan har oftast en tendens att ge mycket vinjettering :)

  kameran brukar gå att köpa för omkring 400kr (på kaffebrus.com till exempel), och film kan man hitta hyfsat billigt på tradera, annars finns det på scandinavianphoto och cyberphoto, fast där blir det väl lite dyrare med tanke på att fraktkostnader och sånt där tillkommer.

  jag tror att man kan lämna in rullarna i de flesta fotobutiker, men det är inte säkert att de kan framkalla negativen själva. de kanske måste skicka iväg dem, och då kan det bli dyrt, så det bästa är att hitta något ställe som kan göra det på plats.

  sedan är det ganska dyrt att få bilderna kopierade på fotopapper också, runt 10-12kr per bild (på de ställen jag känner till iallafall), så för en rulle blir det minst 120kr + framkallningskostnaden. det bästa är nästan att nöja sig med att få negativen framkallade, så att man kan scanna dem själv senare (om man har en scanner då). men har man råd med att köpa papperskopior är det ju helt klart bättre att göra så :)

  ReplyDelete
 4. It was a great pleasure to find your photoblog , lovely work :-)

  ReplyDelete